Wedstrijdverslag HS1 HCV ’90 – Geel/Zwart HS | 05-01-2019

Met de feestdagen nog in het achterhoofd stond op deze eerste zaterdag van 2019 de zesde wedstrijd op het programma. Volgens Paul voor het eerst compleet dit jaar maar dit goede voornemen was vandaag al al naar het rijk der fabelen verwezen want Ferry (blessure ) en Jan-Willem (werk) waren niet op het speelveld te vinden. Ferry was mee als coach en heeft dit zoals het een goede coach betaamd met een gele kaart volbracht.

Dan de wedstrijd tegen mede koploper Geel/Zwart. Een nieuwe naam met een paar nieuwe, maar voornamelijk oude Dosko-gezichten, maar nog steeds wel met die heerlijke geel-rode harsloze bal. Ook vandaag was het volgens Bert belangrijk om de verdediging goed dicht te houden en dan met onze snelle aanval de tegenstander te overdonderen, maar in het begin van de wedstrijd was het verdedigend nog even zoeken zonder Ferry in het midden en in de aanval was het tempo ook nog niet heel hoog. De scores gingen daarom gelijk op met telkens een kleine voorsprong voor Geel/Zwart. Antoine was vandaag topfit en in goede doen en wist uit vrije ballen veel te scoren. Na 20 minuten hadden we de verdediging eindelijk op orde en aanvallend het tempo iets verhogend wisten konden we na 30 minuten gaan rusten met een 11-11 score op het bord.

Na rust kwamen we goed uit de startblokken en wisten wij met goed spel in de aanval een voorsprong van 4 punten op te bouwen. Na 10 minuten veranderde het spelbeeld, Geel/Zwart probeerde met hun fysieke spel de weg terug te vinden en wisten nog tot 21-21 terug te komen maar dat was ook hun laatste wapenfeit wij gaven Geel/zwart het zogenaamde koekje van eigen deeg en wisten met goed afgemaakte kansen weer een voorsprong van 3 punten te nemen en gaven die ook niet meer uit handen. Met een mooie laatste score van Shane wisten wij de eindstand op 22-26 te bepalen en een verdiende overwinning te behalen. Het einde van de wedstrijd was rommelig en iedereen moest flink zijn best doen om niet al te gehavend uit de strijd te komen. Voor het eerst dit seizoen een wedstrijd waarin de tegenstander het ons zeker niet makkelijk heeft gemaakt, maar het tevreden gevoel na deze overwinning was groot en er werd al vooruitgekeken naar de volgende thuisontmoeting.
Groet, Johan