Wedstrijdverslag HCV ’90 HS1 – Geel Zwart | Zaterdag 23 maart 2019

In een inmiddels kolkende Kinheimhal waar het bal der kampioenen plaatsvond moesten de heren van HCV nog een laatste goede prestatie neerzetten om het felbegeerde twaalfde kampioenschap binnen te halen. Met de vorige wedstrijd tegen Geel Zwart nog in gedachten waarin wij met een nipte maar welverdiende overwinning huiswaarts keerden, was het vandaag zaak om vanaf het begin scherp in de dekking te zijn en aanvallende de rust te bewaren en de geboden kansen goed af te ronden. Het vele toegestroomde publiek ging er nog maar eens voor zitten en zag HCV vanaf het eerste fluitsignaal scherp en op het randje verdedigen, iets waar Geel Zwart zo wisten wij inmiddels veel moeite mee had. Ook aanvallend kwamen we sterk uit de startblokken en wist Geel Zwart zich geen raad met onze beweeglijke spelers die keer op keer in een goede scoringspositie kwamen en die kansen ook wisten te benutten. Daar waar Geel Zwart zeker in het begin het gemis aan creativiteit in de aanval met onbesuisde acties toch tot scoren probeerden te komen, wat keer op keer niet lukte omdat we verdedigend toch wel een van onze beste wedstrijden speelden.

Het was dan ook jammer dat een overtreding van Antoine na een onbesuisde actie van een speler van Geel Zwart bestraft werd met een directe rode kaart. HCV was door deze kaart enigszins van slag en stond zelfs een minuut later nog maar met 3 spelers in het veld. Geel Zwart kon hier echter niet van profiteren en ons het scoren beletten. Het spel werd er van beide kanten niet aantrekkelijker op maar HCV wist zich gesteund door het publiek en de ijzersterke verdediging goed staande te houden en de score langzaam uit te breiden naar een zeer verdiende 12-2 ruststand. Na rust wist HCV het goede spel vast te houden en bleef Geel Zwart met alle middelen zoeken naar een beter resultaat. Na een kwartier in de tweede helft met slechts 1 doelpunt was het echter ook voor Geel Zwart duidelijk dat ze de wedstrijd niet gingen winnen en het kampioenschap voor HCV een feit was. De wedstrijd had een rommelig einde waarin Geel Zwart zich een niet heel goede verliezer toonde, maar de zeer verdiende overwinning en het kampioenschap zeker niet minder gevierd werd.

Of dit twaalfde kampioenschap het laatste is in een voor de handbalwereld unieke reeks zal in de nabije toekomst blijken. We bedanken alle spelers die vanaf het begin 12 jaar geleden tot deze laatste wedstrijd hebben meegewerkt om deze reeks te volmaken en het plezier dat we altijd hebben gehad voor maar zeker na al die wedstrijden. We bedanken natuurlijk ook het publiek dat ons altijd heeft gesteund, en hulde voor de Familie Berg voor hun medewerking en inzet om al deze kampioenschappen mogelijk te maken.

We willen natuurlijk ook Dames 1 en Dames 3 van harte feliciteren met hun behaalde kampioenschap. Laten wij als oudgedienden het mooie voorbeeld zijn voor de jeugd die heeft kunnen zien wat je met hard werken en plezier nog allemaal kunt bereiken in de mooie sport die handbal heet.

Groet, Johan

Wedstrijdverslag HCV ’90 HS1 – CSV | Zaterdag 16 maart 2019

De op een na laatste wedstrijd van dit seizoen tegen een altijd verrassend CSV werd zeker niet de walk over die we in gedachten hadden. Toch zijn we geen moment in gevaar geweest, omdat behalve een goed op dreef zijnde opbouwer van CSV de ploeg verder niet veel schotkracht en creativiteit naar de sporthal had meegebracht. Verdedigend was het bij ons bij vlagen nogal slordig en naarmate de wedstrijd vorderde had Bert het soms drukker met het aansturen van zijn verdediging dan met het stoppen van de ballen die op zijn doel kwamen. Onder aanvoering van Schaaf en Toine met een paar mooie assists en scores werd ook vandaag al snel duidelijk dat de 2 punten in eigen huis zouden blijven.

CSV had al snel in de gaten dat onze aanval vandaag ons sterkste wapen was zeker nadat we als snel een voorsprong van 5 doelpunten namen. Scorend zat het dus wel goed maar het duurde tot in de tweede helft voordat we echt afstand konden nemen. We kregen niet echt grip op de sterkste speler van CSV en dat maakte dat we vandaag toch meer doelpunten tegen kregen dan we in het begin van de wedstrijd voorzien hadden. Ook vandaag wisten wij echter met mooie aanvallen en goede afrondingen het doel van CSV makkelijk te vinden en de uitslag naar goede verdiende overwinning te tillen.

De einduitslag was met 30-23 aanvallend zeker voldoende maar verdedigend zullen we volgende week in de kampioenswedstrijd tegen de nummer 2 een betere prestatie moeten neerzetten.

Groet, Johan