Verslag Jac Stammes cup meiden B-jeugd

Je moet er even een jaartje op wachten, maar dan ben je met zijn allen op een internationaal toernooi, dat toernooi waar we allemaal naar streefden. Lekker in het paasweekend, in plaats van eieren zoeken, een balletje gooien. Die paasbrunch zou tweede Paasdag wel weer komen. En zo gingen wij op zaterdagmiddag rond een uur of 12 vol goede moed richting Aalsmeer. De meiden hadden geen voorschriften gekregen hoeveel ze mee mochten, wat erin resulteerde dat de ene met een rugzak en een bescheiden tasje aan kwam en dat de ander eigenlijk een koffer nodig had voor alles wat er mee ging. Gelukkig was Mark weer gestrikt om zijn auto ter beschikking te stellen en konden wij hier alle bagage in stallen. Daarnaast was ook Wendy weer van de partij om de meiden te vervoeren naar Aalsmeer (gelukkig was het maar een klein stukje). Beiden heel erg bedankt dat jullie altijd voor ons en de meiden klaar staan, jullie zijn toppers!

Eenmaal aangekomen in Amstelveen, waar onze eerste wedstrijden van het toernooi gespeeld werden, was het even zoeken naar een plekje in de overvolle hal met twee velden. Deze velden werden gescheiden door alleen een net. Dat resulteerde in een behoorlijke heksenketel en soms ook een beetje verwarring als het fluitje op het andere veld ging en onze meiden dachten dat het bij ons was, he Sanne ;).

Nou goed dan het toernooi. De C-meiden waren al klaar op het moment dat wij aankwamen en helaas hebben wij hun niet kunnen aanmoedigen. De coaches waren heel benieuwd hoe de meiden zich staande zouden houden tegen opponenten (HV Hellas, Honefossportsklubb en Verburch) die allemaal in een net iets betere competitie spelen dan dat wij doen. Drie pittige potjes op papier en dat bleek ook zo te zijn. Maar wat is het mooi om te zien dat de tegenstander er ook voor kan zorgen dat onze meiden nog beter gaan handballen, terwijl er al zoveel stappen gezet zijn. De eerste wedstrijd tegen Hellas was even aftasten dachten Robin en Mieke, maar niets was minder waar. De meiden gingen er vol gas in en lieten helemaal niet over zich heen lopen. Vooral de eerste 10 minuten waren goed handbal en maakte wij het Hellas heel moeilijk (gelijkspel tot 5-5). Helaas trokken wij toch aan het kortste eind, doordat er kleine foutjes inslopen. Dit was onnodig en dat was ook wat we bespraken voor de volgende wedstrijd. Overigens werd Hv Hellas in het eindklassement vierde en verloren wij MAAR met 6-9 van deze ploeg!

Daarna stond de Noorse ploeg op het programma. Wow, die gingen even fysiek handballen, maar ook hiervan waren onze meiden niet echt onder de indruk. Klappen incasseren en weer opnieuw beginnen! Toch werd ook deze wedstrijd werd helaas verloren, terwijl wij in het begin zelfs nog voorkwamen. We weten inmiddels waar we op moeten trainen ;). Het is echt geen schande om van deze ploegen te verliezen, maar het was zo zonde want er had meer ingezeten voor onze meiden. De laatste wedstrijd van deze dag in de heksenketel (zelfs Robin haar stem was schor) vergeten we snel, want toen lieten wij ons aardig intimideren door meiden die toch echt even een maatje groter waren dan onze ‘lieve kleine’ meiden.
Drie pittige potjes en laatste in de poule, maar kop omhoog en op naar zondag. We spraken af dan maar winnaar van de verliezers poule te worden!

Omdat we in Amstelveen speelden en in Aalsmeer sliepen waren daar weer onze reddende engelen Mark en Wendy die alles en iedereen inlaadden en ons dropten in Aalsmeer. Alle spullen netjes in de hoek bij elkaar gelegd en daar komt het tweede grote compliment aan de meiden (en hun ouders) wat hebben we toch een geweldige groep met meiden. Zo geduldig en netjes als ze zijn wacht iedereen netjes op wat er komen gaat! Nadat we gegeten hebben was er nog een wedstrijd, die de coaches waarschijnlijk leuker vonden dan de meiden, maar daarna konden wij dan eindelijk onze slaapplaats klaar maken. En ook hier weer een compliment aan de meiden, want alle andere ongeduldige verenigingen stonden alweer op het veld, terwijl de speaker vroeg hier nog even mee te wachten totdat het schoon was. Voor onze meiden overigens een mooi moment om even op hun telefoon te kijken (die veelal ingeleverd was en er dus echt sociaal gedaan moest worden met elkaar;)) Toen alle troep het veld op en de DISCO in. Dat ging niet voor iedereen even makkelijk, maar uiteindelijk stonden uiteraard onze meiden vooraan en de meeste liedjes aan te vragen bij DJ Kees (zelfs de negermuziek voor de coach kwam even voorbij). Om 00.00 uur was het helemaal feest want Suus werd 16!! Met vlaggetjes werd ze versierd, helaas wel door haar teamgenoten en niet door een knappe knul maar het was een mooi feestje!

Toen lekker slapen, nou ja slapen slapen, in een volle hal met alleen maar meiden. Vul zelf maar in hoe dat ging. Twee meiden dachten zelfs dat Mieke een spook was en gingen lekker s ’nachts nog naar de wc om de chips open te maken, maar verder was het om een uur of twee rustig in de hal.
Totdat het licht weer aanging om kwart voor 7 (ja errug mooie tijd op zondag eerste Paasdag). Lekker om 08.00 uur aan het Paasontbijt, zodat wij om 13.00 uur weer fris en fruitig aan de eerste wedstrijd konden beginnen. Ja hoor ze denken wel aan ons daar in Aalsmeer, konden we lekker 5 uur wakker worden, helemaal prima! Om 12 uur waren daar weer onze engelen, Mark, Petra en Mathieu om ons dit keer naar Kudelstaart te brengen! Ennnnnnnn de Paasbrunch hadden zij mee, heeeerlijke croissantjes en een sappie. Nogmaals dank jullie wel, we hebben er van genoten.

In de verliezers poule was het nog steeds knokken voor elk punt. En dat hebben we drie wedstrijden weer gedaan. Helaas lopen we ook hier weer tegen teams aan die een paar niveau’s hoger spelen en dan leggen we het na een kwartier toch af. De foutjes sluipen erin en er wordt onnodig balverlies geleden wat genadeloos wordt afgestraft.
Desalniettemin hebben wij als coaches van jullie genoten meiden. We weten waar we aan moeten werken en we weten wat ons te doen staat, maar wat hebben we juist van deze wedstrijden een hoop geleerd en een hoop goede/hele leuke dingen gezien.
Wij willen jullie nog een keer bedanken voor jullie tomeloze inzet en hopen dat jullie het net zo leuk hebben gehad als wij. Wij vonden dit voor herhaling vatbaar en zijn super trots op hoe jullie het gedaan hebben zowel op als buiten het veld! Jullie vinden er soms echt best wel iets van, en we hopen dat jullie weten dat alles altijd bespreekbaar is, maar hoe jullie je het afgelopen weekend hebben gedragen waarderen wij heel erg!
Ouders die zijn geweest om de meiden aan te moedigen nogmaals heel erg bedankt en nog één keer een speciaal bedankje aan Mark, Wendy en Petra en Mathieu voor het heen en weer slepen!

Wij zeggen OP NAAR VOLGEND JAAR en dan een plaatsje (of twee/drie) hoger eindigen! Hard werken loont, ook al is het soms stom en duurt het lang!