Pupil van de Week

Als Pupil van de Week:

  • ben je voor een dag de speciale gast en teamlid bij Dames 1
  • mag je meedoen met de warming-up en het oplopen
  • scoor je het eerste doelpunt
  • krijg je een bal met handtekeningen, oorkonde en shirt met je naam

Kortom, het is supertof om Pupil van de Week te zijn.

Maak kennis met de Pupillen van de Week van HCV ’90:

25 maart Aivy Eissing en Els Davidson

Bij de laatste binnenwedstrijd van Dames 1 waren Aivy en Els van D1 allebei Pup van de Week. Aivy en Els spelen sinds dit seizoen bij HCV. Aivy is 9 jaar en vindt alles leuk aan handbal. Ze zit op de Jan Campertschool en haar andere hobby is scouting. Training krijgt ze van Marielle en Robin en dan gooit ze graag op doel. Aivy vond het spannend om Pupil van de Week te zijn en het was ook een spannende wedstrijd!

Els is 10 jaar en ze zit op de Lunetten. Via haar nicht Dana is ze bij HCV terechtgekomen. Els is de eerste Pup van de Week die het niet spannend vond om dat te zijn! Bij de training vindt ze rondje om de wereld en partijtje het leukst om te doen. En als ze bij een handbalwedstrijd kijkt, dan heeft ze zelf ook zin om mee te doen. Het leukst aan handbal is scoren en verdedigen vindt Els.

Wat was het een boeiende wedstrijd: Dames 1 HCV ’90 tegen DSS Dames 3. De tribune zat vol met supporters bij deze derby. Na de openingsschoten door Aivy en Els ging de wedstrijd officieel van start. Het ging gelijk op. Uiteindelijk won DSS met 1 punt verschil, eindstand 21 – 22. En de Pups van de Week, wat vonden die ervan? Spannend natuurlijk 🙂 en leuk om de wedstrijd te kijken. Aivy vond alle spelers van Dames 1 het beste en Els kiest Dayna-May als beste speler van de wedstrijd.

12 maart Wiep van Vuren

Bij de wedstrijd van Dames 1 tegen Domstad DS3 was Wiep van Vuren Pupil van de week! Wiep speelt ook bij de D1 en is bij HCV ’90 gaan handballen, omdat haar moeder vroeger ook hier handbalde. Wiep handbalt sinds 2019, maar heeft ook nog een andere hobby: paarden. Ze krijgt training van Robin en de coaches zijn Fleur en Sanne – en die speelden allemaal mee in de wedstrijd waar Wiep Pupil van de Week was.

Deze wedstrijd ging een beetje gelijk op voor de rust, maar na de rust liep HCV uit: eindstand 21 – 15. Wiep vond het een spannende wedstrijd en ze kan niet kiezen wie de beste speler was, dus het hele Dames 1 team was de beste!

5 februari Bethsabee Ajavon en Desteny Regales

Op zondag 5 februari waren er maar liefst 2 Pups van de Week! Bethsabee en Desteny van de D1, bij de wedstrijd van Dames 1 tegen VOS DS1.

Bethsabee is 12 jaar en is via haar moeder en school in aanraking gekomen met handbal. Ze heeft nog een andere sportieve hobby en dat is voetbal. Tijdens de training vindt ze een partijtje doen het leukste en verder vindt ze alles leuk aan handbal. Het was wel een beetje spannend om Pupil van de Week te zijn, vond Bethsabee en ze komt vaker kijken bij de wedstrijden van Dames 1. In deze wedstrijd tegen VOS vond ze Lisa, de keeper, en Tess de beste spelers.

Desteny is 10 jaar en sinds 2019 speelt ze bij HCV ’90, ze is bij de vereniging gekomen via haar BFF. Wedstrijden spelen vindt het het leukst aan handbal en ook tijdens de training doet ze het liefst een partijtje. Desteny vindt het leuk om handbal te kijken en ze vond het spannend om Pupil van de Week te zijn. En het was ook een mooie, spannende wedstrijd tegen VOS. In het begin ging het nog beetje gelijk op, maar na de rust liep HCV ’90 duidelijk uit met als eindstand 21 – 14. Tess is door Desteny verkozen als beste speler van de wedstrijd.

21 januari 2023 Eva Fatels

Bij de eerste thuiswedstrijd van Dames 1 in 2023 was Eva Fatels op 21 januari Pupil van de Week! Eva is 11 jaar en ze is bij HCV ’90 gaan handballen via haar moeder. Het leukst aan handbal vindt ze dat ze met haar vriendinnen is en dat je gewoon lekker bezig bent. Eva zit in D1, haar coaches zijn Fleur en Sanne, die bij Dames 1 spelen en die vindt ze heel leuk. Eva’s hobby’s zijn met vriendinnen afspreken en handbal.

De wedstrijd van Dames 1 was heel spannend tegen Zaanstreek, vooral in de tweede helft. Met een enthousiast publiek werden Dames 1 naar de overwinning gestuwd, eindstand 22-20. Eva vond Dayna-May de beste speler van de wedstrijd.

11 december 2022 Sophie Fridriks

Sophie is 11 jaar, handbalt al 3 jaar bij HCV ’90 en was op 11 december Pupil van de Week bij de wedstrijd van Dames 1 tegen KSV DS2! Via haar school, de Plataan, is ze in aanraking gekomen met handbal. Ze krijgt training van Marielle en Robin dan ze doet dan het liefst rondje om de wereld en partijtje. Sophie speelt in D1, de meiden in haar team en scoren vindt ze het leukst.

Bij de wedstrijd tegen KSV waren de dames van HCV ’90 in de overmacht en er werd gewonnen met 26 – 16. Sophie vond Mieke de beste speler van de wedstrijd.

20 november 2022 Jill Schouten

Jill Schouten was op 20 november Pupil van de week bij de wedstrijd HCV ’90 DS1 tegen JHC. Jill speelt zelf bij D1 en is 9 jaar, haar coaches zijn Sanne en Fleur. Bij de training vindt ze het leukst om te verdedigen en het leukste aan handbal is voor haar om op het doel te gooien. Jill is bij HCV ’90 gekomen via haar tante Bo.

Jill vond het spannend om Pupil van de Week te zijn, maar natuurlijk ook leuk om de wedstrijd te kijken. Het was een spannende strijd tussen HCV en JHC en met een mooie overwinning voor het thuisteam: 24-18! Jill vond Tess de beste speler van de wedstrijd.

6 november 2022 Dana van der Eng

Tijdens de wedstrijd HCV ’90 DS1 tegen AHC ’31 was Dana van der Eng uit D1 de Pupil van de Week. Dana is 10 jaar en lid sinds 2019. Ze is lid geworden via haar vriendin Eva en vindt handbal leuk, omdat het een snel spel is en lekker veel rennen.

De wedstrijd tegen AHC ’31 was makkie voor Dames 1, ze wonnen met 26-8. Dana vond Nina en Lois de beste spelers van de wedstrijd.