Categoriearchief: Nieuws

Het buitenseizoen is weer begonnen!

Vanaf dinsdag 26 maart wordt er weer buiten getraind op Rooswijk. De trainingstijden zijn iets veranderd, bekijk ze hier.

Op dinsdag 2 april willen we tijdens de trainingen het veld wedstrijdklaar maken. Help je mee?

De eerste wedstrijden buiten en thuis worden gespeeld op zondag 14 april, met meteen een vol programma voor HCV:

  • 10:00 uur D1 tegen De Blinkert D2
  • 10:50 uur C1 tegen SSV Sporting C1
  • 12:00 uur B1 tegen SSV Sporting B1
  • 13:20 uur Dames 1 tegen Graftdijk Dames 1

Belangrijke update voor de ALV met oproep van het bestuur

BERICHT VAN DE VOORZITTER

In de nieuwsbrief van 11 maart hebben jullie in de agenda van de jaarvergadering kunnen lezen (punt 4. mededelingen bestuur) dat Karin en ik na het seizoen 24-25 af gaan treden. Hiermee wilden we nieuwe kandidaten de kans geven om na te kunnen denken zich beschikbaar te stellen.

De afgelopen dagen zijn er ontwikkelingen die wij met jullie willen delen.

Robin Berg (als voorzitter) en Stephanie Reemeijer (als penningmeester) hebben zich aangemeld als beoogde opvolgers en willen dit dan ook direct na afloop van dit lopende seizoen gaan doen. Dat betekent concreet dat zowel Karin als ik bij de aanvang van het seizoen 24/25 aftreden en Robin en Stephanie de taken vanaf het seizoen 24/25 over gaan nemen.

Wij willen echter ook andere kandidaten de kans geven zich aan te melden en doen bij deze dan ook een dringende oproep om, als je geïnteresseerd bent voor de functie voorzitter of penningmeester, dit vóór 15 april bij Karin of mij kenbaar te maken.

Bovenstaande geeft nogmaals de urgentie aan om op 15 april aanwezig te zijn, niet alleen hiervoor, maar ook voor andere lopende onderwerpen hebben we jullie goedkeuring nodig!

Tot 15 april!

René Schelvis

Nieuwsbrief 11 maart

BERICHT VAN DE VOORZITTER

Terwijl ik dit bericht schrijf maken diverse teams nog kans op het kampioenschap van het binnen seizoen én het buiten seizoen lonkt ook alweer. En dat betekent dat de lente in aantocht is! Het zal misschien nog fris zijn om de overstap te maken, maar als straks het zonnetje weer schijnt hoeft het geen straf te zijn buiten te spelen. In deze nieuwsbrief vinden jullie een oproep om het veld speelklaar te maken en lezen jullie de uitnodiging om onze jaarlijkse ledenvergadering bij te wonen. Ik wens alle teams succes met de laatste loodjes in de zaal.

Op dinsdag 2 april gaan we het handbalveld (en omgeving) schoonmaken, zodat we de wedstrijden in het buitenseizoen weer op een fris- en fruitig veld spelen. Niet alleen voor onszelf prettig, maar ook voor de tegenstanders altijd fijn om op een opgeruimd veld te spelen. Komen jullie helpen? Iedereen is vanaf 17.00 uur welkom en het zal hooguit 2 uurtjes van je tijd kosten!

Voor de thuiswedstrijden zijn er nog genoeg plekken open voor kantinediensten. Het moet toch lukken om deze laatste plekken in te vullen. Zonder bardienst kan de kantine niet open zijn!

Met Sportieve Groet,
René Schelvis

ALGEMENE LEDENVERGADERING

Namens het bestuur nodig ik jullie uit voor onze Algemene ledenvergadering.
Ben je ouder dan 16 jaar, of ouder/verzorger van een jeugdlid jonger dan 16 dan heb je stemrecht.

Maandag 15 april, Aanvang 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) Kantine sportpark Rooswijk

Agenda:
1: Opening
2: Notulen vorige vergadering (te vinden op de website)
3: Ingekomen stukken en mededelingen
4: Mededelingen bestuur
Aftreedbaar en niet herkiesbaar: Salissa vd Oever
Kennisgeving aftreden René Schelvis per seizoen 25-26
Kennisgeving aftreden Karin Fernee per seizoen 25-26
Het bestuur stelt voor om Kim Eissing toe te laten treden als secretaris
Statuten
Kantine Kinheimhal
Vacatures diverse commissies

5: Financieel verslag
6: Kascommissie
7: Verslag TC
8: Rondvraag
9: Sluiting

Ingekomen stukken en mededelingen kunnen nog uitgebreid worden, mocht een van jullie iets willen toevoegen dan dit graag doen via secretaris@hcv90.nl

BERICHT VAN DE TECHNISCHE COMMISSIE

Trainers (sters) nieuws
Vorig seizoen hebben de huidige trainer van de dames selectie Johan van Huisstede en de coaches Robin&Mieke aangegeven dat het tijd wordt voor een “frisse wind” bij de damesselectie. Wij zijn toen op zoek gegaan naar een nieuwe trainer/coach. Wij hebben deze gevonden in de persoon van Richard Weel. Richard heeft jarenlang bij HCV ’90 in het eerste van de herenselectie gespeeld en ook bij ons zijn trainersdiploma gehaald. Vervolgens bij HCV jeugdteams trainen gegeven en toen besloten bij andere verenigingen ervaring op te doen (o.a. DSS en Dynamo). Nu vond hij de tijd rijp om terug te keren op het oude nest en is hij de nieuwe trainer-coach voor het seizoen 2024-2025. Wij zijn hier uiteraard zeer content mee.

Scheidsrechters nieuws
Mathieu Stolp heeft op 18 januari zijn proeve van bekwaamheid afgelegd tijdens de een wedstrijd van Dames 2. Hij is nu vereniging scheidsrechter, hartelijk gefeliciteerd Mathieu. Mathieu vindt het fluiten heel erg leuk en wil zich verder ontwikkelen tot bondsscheidsrechter. Uiteraard steunen wij hem daarbij.

Deze week bereikte ons het droevige nieuws dat Mirjam van Megen is overleden. Mirjam heeft eerst gespeeld in Dames 4 en daarna besloten om scheidsrechter te worden. Dat heeft ze jarenlang met veel plezier voor ons gedaan. Na haar scheidsrechter carrière was ze trouw supporter van het Dames Midweek team. Wij willen haar man Michel, haar zoon Robert en haar kleinzoons veel sterkte wensen met het verwerken van dit verlies.

Ledenwerving
Binnenkort gaan wij op de basisscholen in Beverwijk handbalclinics verzorgen (exacte datum nog niet bekend) wij willen vragen aan de jeugdleden om hun klasgenootjes enthousiast te maken voor deze clinics.

Schoolhandbal
20 maart organiseert HCV ’90 weer een schoolhandbal toernooi in de Kinheimhal. Wie o wie zou een paar wedstrijdjes willen fluiten? Graag contact opnemen met Jetty of Bert van de Technische Commissie.