Nieuwsbrief 18 juni

BERICHT VAN DE VOORZITTER

Het zit erop!
Het seizoen 23-24 is, als deze Nieuwsbrief verschijnt, afgelopen en er breekt een periode van rust aan op de handbalvelden. Tijd om even bij te komen van een lastig laatste seizoenshelft buiten, want we hebben het niet getroffen met het weer! Zowel bij de trainingen als de wedstrijden regende het vaak en liet het zonnetje zich te weinig zien. Toch kunnen we terug kijken op een mooi seizoen: we hebben er weer nieuwe leden bij, wat erg belangrijk is voor het voortbestaan van de vereniging en er zijn tal van leuke activiteiten georganiseerd door vele vrijwilligers. Daarvoor willen wij iedereen bedanken die het seizoen hebben doen slagen!

Het zit er ook op als voorzitter en penningmeester. Tijdens de afgelopen algemene ledenvergadering is er unaniem gekozen om Robin Berg en Stephanie Reemeijer vanaf het nieuwe seizoen respectievelijk voorzitter en penningmeester te laten zijn van HCV’90. Beiden zijn al lange tijd betrokken bij de vereniging, weten hoe de hazen lopen en hebben er allebei ontzettend veel zin in! Wij denken dat dit voor de vereniging een goede ontwikkeling is.

Wij willen iedereen bedanken voor het vertrouwen van de afgelopen periode. We hebben onze taak met volle overtuiging uitgevoerd en gemerkt dat de vereniging zich de afgelopen jaren weer op de kaart heeft gezet. De prettige samenwerking en het oplossen van ‘problemen’ die er ontstonden hebben we met zijn allen getackeld (corona – ’t Barretje). Dat zijn mooie momenten om op terug te kijken.

We wensen Robin en Stephanie heel veel succes en wensen iedereen een mooie vakantie toe. Geniet ervan, want voor dat je het weet is de vakantie weer voorbij!

Muntjes
Tijdens het afgelopen Hemelvaarttoernooi is er met muntjes gewerkt. Deze moest je aanschaffen om iets te kunnen kopen. Nou kan het zijn dat er nog muntjes in omloop zijn en die muntjes kan/mag je tot het einde van dit jaar gewoon nog gebruiken bij de kantine op Rooswijk (let op: dus niet in ’t Barretje in de Kinheim Sporthal).

Verduurzaming sportpark Rooswijk
Op het dak van de kantine/kleedkamers liggen sinds kort zonnepanelen. Deze heeft de stichting kunnen aanschaffen dankzij een project die de gemeente Velsen had vanwege het opvangen van vluchtelingen. Hierbij werd geld beschikbaar gesteld aan Velsen Noord voor allerlei initiatieven. Straks worden deze nog uitgebreid met warmtepompen. Zo draagt ook de stichting bij aan een beter en schoner milieu.

BERICHT VAN DE TECHNISCHE COMMISSIE

Robin, Mieke en Johan bedankt
Afgelopen zondag was het dan toch echt zo ver en hebben Mieke en Robin voor de laatste keer hun meiden van dames 1 gecoached. Vanaf de B-Jeugd hebben Robin en Mieke de dames onder hun hoede genomen, de eerste jaren hebben ze zowel trainen gegeven als gecoached. Wij als HCV’90 zijn enorm blij om te zien hoe ze dit talentvolle team naar een hoger niveau hebben getild. Er was zelfs sprake om een jaar in de topklasse te gaan spelen helaas gooide corona toen roet in het eten. Het trainen geven en coachen werd wel wat veel in combinatie met het ook nog zelf spelen. Johan van Huistede werd gevraagd en met als zijn ervaring en enthousiasme heeft hij het niveau verder verhoogd. Robin en Mieke mooi om te zien dat er een mooie vriendschap is ontstaan met de dames een mooi voorbeeld zijn jullie “trainingsweekenden” in Spanje. Wij willen jullie namens HCV’90 onwijs bedanken voor alle energie en tijd die jullie erin hebben gestoken.

Mariëlle bedankt
Dit seizoen was het dan zo ver en is Mariëlle Huig echt gestopt met trainen geven (even bellen om in te vallen mag altijd 😊) Mariëlle is rond 2003 begonnen om samen met Carola Arxhoek de f-jeugd en kabouters trainen te geven in “de schouw” (lekker dicht bij haar moeder). Daarna heeft ze het team van Elles Arxhoek overgenomen qua coaching en training. O.a. Robin en Mieke speelden in dit team en die heeft ze op het niveau van dames 1 gebracht. Daarna haar carrière uitgebreid en trainster van dames 1 geweest ten tijde dat die nog in de 1e divisie speelden. Ook was Mariëlle jarenlang vaste omroepster bij het hemelvaart toernooi en bij thuiswedstrijden van dames 1. Daarnaast nog in de kampcommissie en technische commissie gezeten (als niemand meer een oplossing wist dan wist Mariëlle altijd wel wat te bedenken met een invalschemaatje o.i.d.) Mariëlle haar ambitie bleef onverminderd hoog en daarom besloot ze naar VZV te gaan en geef ze daar nu trainen aan de hoogste jeugdteams. Marielle bedankt wat je allemaal voor HCV’90 betekend hebt.

Scheidsrechters nieuws
Alle jeugdwedstrijden zijn dit seizoen weer gefloten door de dames van DS1 en DS2 en dit is supergoed gegaan, hartelijk dank.
Paul Westerhout heeft DS2 en de dames midweek gefloten, hier draait deze ervaren man zijn hand niet voor om!! Maar wij zijn als vereniging zijn super blij dat hij dat voor ons doet.
Mathieu Stolp bedankt dat jij weer onze “bondsscheidsrechter” wilde zijn zodat ons DS1 wedstrijdsport mag spelen. Ondanks dat je daardoor soms een wedstrijd van Britt moet missen.
Ton van der Laak geslaagd is geslaagd voor zijn proeve van bekwaamheid als bondsscheidsrechter BS3. Erg leuk dat hij zijn “proef” bij ons op het sportpark mocht doen. Paul Westerhout hartelijk dank voor de begeleiding.

Trainers nieuws
We hebben dit seizoen alle jeugdteams die wedstrijden spelen weer 2x in de week in de week trainen kunnen geven, iets waar we trots op zijn. We willen daar Johan, Robin, Mieke, Sanne, Danielle en Karin hartelijk voor bedanken.

Nieuwe Inloopshirts
We zijn blij dat we eindelijk (heeft even geduurd) de nieuwe inloopshirts aan onze jeugdteams hebben kunnen uitreiken! Met dank aan ITQ!

Teams volgend seizoen
We hebben helaas nog niet met alle ouders/verzorgers van de jeugdleden kunnen spreken (normaal doen we dit wel aan het eind van het seizoen. De teams blijven hetzelfde als dit jaar en de kinderen blijven in dezelfde leeftijdscategorie spelen, dus F1 blijft F1, D1 blijft D1, C1 blijft C1 en B1 blijf B1. Erg trots zijn wij ook met de ledenwerving actie waardoor we volgend seizoen ook een E-jeugd team hebben. Robin, Karin en iedereen die eraan mee heeft geholpen hartelijk dank. De teams voor volgend jaarkomen zo snel mogelijk op onze website www.hcv90.nl

Trainingstijden volgend seizoen
Zoals het er nu naar uit ziet blijven de trainingstijden en de trainers/sters hetzelfde als afgelopen seizoen, wanneer dit definitief is en bekend wanneer we weer gaan beginnen met trainen komt dit op de website.

F-Jeugd

Op 7 april 2024 zijn de eerste wedstrijdjes van de F-jeugd/trainingsleden in Wijk aan zee gespeeld! Alle 14 kinderen waren er dus we hadden lekker veel wissels. Na inlopen en wat oefeningen hebben we 3 wedstrijdjes gespeeld, dit was super leuk! Tussendoor even spelen en wat eten en drinken en er was heel veel publiek, erg leuk.
Gelukkig was het ook heerlijk weer dus het was een gezellige ochtend!

Als je nog familieleden of vriendjes/vriendinnetjes hebt die het leuk lijken om te gaan handballen dan kunnen ze op dinsdags van 16.30 tot 17.30 meetrainen bij sportpark Rooswijk in Velsen-noord.

Groetjes van een super trotse trainster

Verslag van het JEUGDKAMP

Vrijdag 17 mei was het dan eindelijk weer tijd voor het Jeugdkamp. Dit jaar werden we met open armen ontvangen bij HV Zaanstreek. Alle teams hadden zich opgegeven en dat maakte het natuurlijk extra leuk.
Om stipt 19 uur stond de legertent en kwamen de meiden ook aan. De één met een gigantisch 2 persoons Aerobed, de ander met een prachtige rolkoffer alsof we op stedentrip gingen, fantastisch!! Nadat iedereen haar plekje in de tent had geconfisqueerd en we even de huishoudelijke mededelingen hadden doorgenomen, was het tijd voor een Muziekbingo. Super knap hoeveel iedereen wist, zelfs de jongste meiden haalden met gemak de kaart vol. Daarnaast werden we ook nog getrakteerd op wat mooie optredens en dus zat de sfeer er meteen goed in.
Toen het buiten echt goed donker was geworden, was het tijd voor het nachtspel. De dames bleken uitzonderlijk goede drugssmokkelaars te zijn, waar de drugsbaron natuurlijk erg tevreden over was. Uiteraard was het toen allang bedtijd geweest en gingen de meiden allemaal meteen keurig slapen😉.
Zaterdagochtend kregen we ook bezoek van de F-jeugd. Leuk om ze zo toch te betrekken bij het kamp. Na een gezellige lunch gingen zij samen met de D-jeugd lekker zwemmen in de Zaangolf. De B en C meiden vertrokken richting Amsterdam voor een bezoek aan Amaze, een licht en geluid experience. Na nog wat lekkers werden de F-jes eind van de middag weer opgehaald.
Ondertussen was ook het kampeerterrein behoorlijk volgestroomd met andere verenigingen en leek het wel een beetje een festivalterrein. Overal muziek en gezelligheid. HV Zaanstreek had voor iedereen een BBQ en feestavond georganiseerd, waar we uiteraard graag aan mee deden. Hier en daar werden al de nodige contacten met andere teams gelegd, maar vooral de sfeer onderling was top. Ook deze avond kropen onze teams natuurlijk vroeg onder de wol, om de volgende dag weer fit te zijn.
Na een 2e goede nachtrust, stond iedereen voor dag en dauw al te trappelen om aan het toernooi te beginnen. Of nou ja, misschien was het toch de mega harde muziek van de buren en de brandende zon die ons wakker maakten?
In ieder geval stond zondag het toernooi op het programma. Met maar liefst 5 wedstrijden per team en behoorlijke temperaturen, was dit nog een pittige opgave.
Gelukkig veel aanmoediging van ouders langs de kant, dus waren het leuke wedstrijden, helaas zonder prijzen.
Toen was het toch wel tijd om de spullen weer in te pakken en afscheid te nemen.
Het was een geweldig weekend, met het prachtige weer als extra bonus.
Complimenten voor alle meiden, wat een saamhorigheid! Geweldig om te zien.
Speciale dank aan de andere top ouders die ons zo goed hebben geholpen, zonder hun was het niet gelukt.
En ook heel veel dank aan onze sponsors:

Mafaflor voor het sponsoren van de boodschappen.
Bakkerij Schoone voor het sponsoren van het brood en natuurlijk ook HCV’90 zelf bedankt voor de financiële bijdrage.

Tot volgend jaar.
Groetjes van de Kampcommissie
Brenda, Lisa, Lotti en Nynke

C1 KAMPIOEN

Vandaag zondag 16 juni de laatste wedstrijd van het seizoen en nog wel onze kampioenswedstrijd.
Dus de meiden moesten aan de bak, allemaal een beetje nerveus omdat CSV een invaller had geregeld van hun C1.
We begonnen super sterk de doelpunten vlogen bij de keepster van CSV om de oren, daardoor werden wij alleen maar beter en CSV dwaalde af.
Alle ballen op ons doel had onze keeper links, rechts, penalty maakte niet uit Tessel had gewoon echt alles.
We gingen dan ook de rust in met een flinke voorsprong.
Effe peptalk van elkaar en daar gingen we weer en weer liep gewoon echt alles super goed.
We liepen goed vrij, zagen elkaar goed vrij staan en Tessel hield gewoon nog steeds bijna alle ballen tegen. We eindigen dan ook met een hele mooie uitslag 21-12!
Dus we zijn gewoon kampioen geworden!
Meiden wat zijn wij als ouders trots op jullie nu lekker vakantie en daarna gaan we er weer tegen aan op het handbalveld.
Allemaal fijne vakantie!