Nieuwsbrief Januari

BERICHT VAN DE VOORZITTER

Op het moment dat ik deze woorden schrijf zijn de Feestdagen alweer voorbij en is het 2 januari 2024! Uiteraard wens ik iedereen, namens mezelf en het bestuur van HCV ’90 een mooi, gezond én sportief 2024 toe.

Terugblikkend op 2023 zijn er heel veel positieve dingen te benoemen, zo was het Hemelvaarttoernooi en de Kerstkien een groot succes. Zijn sommige openstaande functies ingevuld en zijn er gelukkig weer enkele jeugdleden verwelkomt! Toch zijn er ook zorgen, want ondanks de net benoemde nieuwe leden, blijft dat een aandachtspunt, iets waar we als bestuur aankomend jaar vol op willen inzetten. Met een groep vrijwilligers gaan we nadenken hoe we meer jeugd naar onze vereniging toe krijgen. Hebben jullie eventueel ook ideeën, dan horen we die uiteraard graag en als je mee wilt denken met de groep, sluit je gerust aan!
Een andere uitdaging blijft de kantine van de Kinheim Sporthal, zo is het nog niet zeker of we volgend binnen seizoen de kantine weer mogen gebruiken. Dat willen we natuurlijk erg graag, want we zien hier een toegevoegde waarde in. Binnenkort heb ik hierover een afspraak met de beheerder. Zoals we de kantine nu uitbaten bevalt ons goed, zo komt het verenigingsgevoel goed naar boven. Voor verschillende taken hebben we gelukkig enkele leden die ons helpen, maar we willen dat heel graag laten doen door een vast persoon, die bijvoorbeeld dan de kantinecommissie vertegenwoordigt. Mocht je hier nou interesse in hebben neem dan ajb contact met een van de bestuursleden op, zij kunnen uitleggen wat dan precies de bedoeling is.

Eind vorig jaar zijn de contributiebrieven verstuurd en hebben we nog niet van alle leden de contributie binnen. Kijk even of je al betaald hebt, het is altijd vervelend om een herinnering te krijgen.

In de kantine van de Kinheim Sporthal staan twee blauwe kliko’s die we gebruiken om de lege blikjes/petflesjes in te deponeren. Met de opbrengst zullen we iets voor de jeugd doen. Mocht je eventueel thuis ook blikjes/petflesjes hebben staan en vind je het een gedoe om hiermee naar de supermarkt te gaan, neem ze gerust mee en doneer deze aan de vereniging. Overigens kan je ook sparen voor onze dames 1 en 2, zij zamelen blikjes/petflesjes in voor het statiegeld, wat ze dan gebruiken voor hun jaarlijkse uitje!

Ik hoop jullie weer snel te zien bij een van de thuiswedstrijden van een van de teams!

Met Sportieve Groet,
René Schelvis

Sleutel Kinheim

Het vermoeden bestaat dat er nog iemand een sleutel heeft van de sporthal. Namens de beheerder daarom het verzoek om, als je deze hebt, in te leveren.

BERICHT VAN DE TECHNISCHE COMMISSIE

Trainers gezocht!! (OUDERS!!!!!!!!!)
In een vorige nieuwsbrief verteld dat Danielle Schelvis besloten heeft om weer trainen te gaan geven, hier zijn wij super blij mee maar hier is ons trainers probleem helaas niet mee opgelost. Wij hebben hier ondertussen binnen de technische commissie diverse keren over gesproken met o.a. oud-trainers om oplossingen proberen te vinden. Eén van de oplossingen zou zijn dat wij ouders gaan opleiden om trainen te kunnen geven. Dus hierbij een oproep aan ouders die trainen geven hartikke leuk lijkt (wat het ook is) om contact met de technische commissie op te nemen, dit zijn Jetty, Annelies en Bert. Enige handbalervaring is leuk maar absoluut GEEN vereiste. Cursussen kunnen tegenwoordig online en uiteraard is er voldoende begeleiding vanuit HCV’90 zelf. We hopen snel wat ouders te spreken.

Gediplomeerde scheidsrechters
Mathieu Stolp gaat 18 januari zijn proeve van bekwaamheid afleggen tijdens de een wedstrijd van Dames 2. Daarna is hij officieel bondsscheidsrechter. Succes Mathieu.

Nieuwe leden
De trainingen op de dinsdag voor de jongste jeugd blijven gelukkig nieuwe leden opleveren, wij verwelkomen nu Djulia Mynett en Norah Sondorp, heel veel handbal plezier toegewenst.

Ledenwerving
De ledenwerving gaat goed maar het kan nog beter 😊, daarom hebben we besloten om in 2024 weer een actie op te starten. Dit keer op de zondag zodat de kinderen daarna kunnen zien hoe handbal er in een echte wedstrijd uit ziet. De open, gratis trainingen zijn dit jaar op 14 januari van 10:00-11:00, 28 januari van 9:00-10:00, 4 februari van 10:00-11:00 en 11 februari van 9:00-10:00. Dus verzoek aan iedereen om broertjes, zusjes, klasgenootjes neefjes, nichtjes, vriendjes en vriendinnetjes van 5 tot 12 jaar mee te nemen om kennis te maken met onze fantastische sport.

JEUGDNIEUWS

Halloweenfeest
Het Halloween Feest, wat op 3 november is georganiseerd door FC Velsen-Noord was een groot succes. Al onze jeugdleden zijn geweest en het was, ondanks het slechte weer, een zeer geslaagde griezelavond.

Pietentraining
Onze jongste trainingsleden hebben op 29 november een echte Pietentraining gehad, er deden zelfs ook nog 2 echte pieten mee met deze training. En natuurlijk hadden deze twee Pieten voor iedereen een cadeautje mee!!