Terugblik en vooruitkijken – van de voorzitter

Het is alweer 2023

Laat ik beginnen om namens het bestuur van HCV ’90, iedereen gezondheid, fitheid en een geweldig en voorspoedig 2023 te wensen, samen met je dierbaren.

Een korte terugblik op 2022

De coronamaatregelen golden nog voor de eerste maanden; vanaf maart 2022 kon iedereen in Nederland zich weer wat vrijer bewegen. Ik wil alle vrijwilligers, leden, ouders en toeschouwers bedanken voor de medewerking om het sporten toch mogelijk te maken tijdens de coronaperiode. Het blijft altijd balanceren tussen goed en niet goed, maar uiteindelijk hebben we het samen opgelost.

In april van 2022 hielden we onze jaarvergadering, deze werd goed bezocht en wat mij vooral tevreden stemde was dat er enkele leden toch weer vrijwilligerstaken op zich namen, belangrijk om dit te doen. Ik kan het niet vaak genoeg benadrukken, maar zonder vrijwilligers is het niet mogelijk een club te laten functioneren.

Enkele hoogtepunten wat mij betreft waren;

  • het Hemelvaarttoernooi
  • de online verlotingen
  • de pupquiz
  • dat bijna alle teams nieuwe tenues hebben

De afsluiting van het veldseizoen wil ik ook nog benoemen, alle jeugdteams wonnen de wedstrijd tegen de ouders. Opvallend, want in ‘mijn’ tijd lieten we dat toch echt niet gebeuren. Maar net als vroeger, werd er daarna gezellig afgesloten met pannenkoeken en limonade. Dit soort tradities zijn toch om te koesteren!

​Vooruitkijken op 2023

Voor het aankomende jaar kan ik zeggen dat we financieel en sportief een gezonde vereniging zijn. Door de prestaties van ons Nederlands damesteam, Dames 1 die in een hogere klasse is gaan spelen, de vele extraatjes die de Technische Commissie doet met de jeugdleden, de leuke trainingen die de trainers voor de senioren en onze jongste jeugd geven én met de wervingsactie, hopen we in 2023 weer wat nieuwe jeugdleden te kunnen begroeten.

Zijn we overal al tevreden over? Nee, zeker niet. Er is nog heel veel te verbeteren binnen onze vereniging. Stap voor stap komen we verder.

Het afgelopen jaar is er hard gewerkt aan een aantal zaken die we binnen de vereniging anders wilden organiseren. Niet alleen beter, maar ook vooral om de ontwikkelingen in de tijd te kunnen volgen. Voorbeelden hiervan zijn; onze insteek om de AVG-wet helemaal onder controle te hebben, of het regelen van de WBTR (Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen).

Zorgen zijn er helaas ook: door de hoge energieprijzen staat bij de Stichting Sportpark Rooswijk het water aan de lippen. Momenteel is de stichting samen met HCV ’90 en FC Velsenoord bezig om enkele zaken te verduurzamen. Denk hierbij aan verlichting in en om het pand. Doordat we besloten toestemming te geven aan het COA, om vluchtelingen te laten voetballen, is daar financieel wat ruimte in gekomen. Ook de veiligheid rondom het pand en de velden blijft een zorgenkindje. Afgelopen jaar zijn er enkele vernielingen geweest en ondanks goede camerabeelden zijn we niet veel verder gekomen met de politie. Toch hebben we doorgezet en zijn we in gesprek gekomen met de burgemeester en de politie. Het eerste gesprek was vlak voor de openingswedstrijd van het Nederlands voetbalelftal en in december is er een tweede gesprek geweest. Hopelijk komen er extra maatregelen om de veiligheid te verhogen, maar ik hoop vooral op het gezonde verstand van mensen om andermans spullen heel te houden.

Ik hoop jullie snel te zien tijdens de handbalwedstrijden, want uiteindelijk gaat het natuurlijk maar om één ding én dat is handballen!