Verslag HV Blokker Heren 1 – CSV/Meervogels Heren 1

Na de goede overwinning tegen Tonegido/Kleine Sluis 1 in Akersloot toog het Heren 1 team op 14 september naar Blokker. Onderweg hadden we vernomen dat het andere herenteam CSV/HCV/Meervogels hun 3e overwinning in de andere 1e klasse had behaald, uit tegen Aalsmeer met 23-36.

Tegen de fysiek sterkere tegenstander begon het Heren 1 team stroef en liep snel tegen een 5-2 achterstand aan. Onder het warme najaarszonnetje waren we wat lief voor de sympatieke tegenstander die onze opbouwers weinig tot geen ruimte gaven. Xander, Marten en Rob konden dan ook weinig tot scoren komen. Maar de eerste lijn met Robbert Jan, Wouter en Marco was bijzonder bewegelijk en doeltreffend.

Het tempo ging omhoog en uiteindelijk werd de russtand 13-10 voor de gasten. Na rust brak een indrukwekkende fase aan waar een kwartier lang tempohandbal en mooie aanvallen leidden naar een 22-13 voor sprong. Het was soms een lust voor het oog en ook Thierry en Arnoud hadden goed grip op de aanval van de tegenstander. Daarna werd het wat warrig door verschillende oorzaken en waren we even 5 minuten de grip kwijt. Blokker kon met haar 2 linkshandige schutters nog even dichterbij komen, maar o.l.v. John en Richard pakten we de draad weer op en lieten we nog even zien wat we in huis hebben. Ook Xander, Marten en Rob konden een aantal keren scoren en zo werd de eindstand een dikverdiende en bij vlagen indrukwekkende 21-29 overwinning.

Donderdag 18 september speelt Heren 1 in om 20.30 Castricum thuis tegen het sterke VVW 1 en zaterdag 20 september thuis in Akersloot om 19.30 tegen Zaanstreek. Koploper Heren 2 speelt zondagmiddag 21 september thuis in Velsen-Noord tegen het sterke Vido 1 uit Purmerend. Beide teams willen de koppositie vasthouden! Tot dan!