HCV bij de WK-finale

We zijn met een aantal leden van HCV ’90 naar het WK handbal in Denemarken geweest. Namelijk met Edwin, Mariëlle en Isis Los, Mieke van Huisstede, Robin Berg, Edwin en Tessa Kuipers, Paul Westerhout, Shane Berg en Bert Beers.

Het WK verliep als een prachtige droom voor Nederland. De Oranje dames wonnen overtuigend hun groep met 4 zeges en een gelijkspel. Daarna gingen ze vol overtuiging verder met kracht, inzet en fantastisch handbal: 36-20 tegen Servië, 28-25 tegen Frankrijk en 30-25 tegen Polen brachten Oranje in de finale. We zaten alle wedstrijden te kijken op Ziggo Sport en het begon natuurlijk steeds meer te kriebelen tijdens het toernooi en toen de finale tegen Noorwegen was gehaald MOESTEN we heen! Maar ja hoe kom je aan kaarten…?! Lang leve Paul en het internet! Zondag om 5.45 uur in de auto we waren onderweg. De reis verliep voorspoedig en we waren ruim op tijd in de sporthal de Jyske Bank Boxen. Eerst de wedstrijd om de derde en vierde plek even kijken van Roemenië tegen Polen. Deze werd overtuigend gewonnen door Roemenië. Nu wachtten op onze dames, er waren zeker 1500 Nederlandse supporters gekomen en de sfeer was tijdens de warming-up al fantastisch.

17.15 uur, de wedstrijd gaat beginnen! 1-0 voor Nederland het zal toch niet…. Maar na 4-4 nemen de Noren duidelijk de regie in handen. Ondanks onze aanmoedigingen komt Nederland niet in haar spel. De tweede helft laten onze dames zien hoe goed ze kunnen handballen en wordt de achterstand verkleind tot 5 punten, maar dan is de koek is helaas op en we worden tweede van de wereld. Gelukkig realiseren onze dames op tijd wat een fantastische prestatie ze hebben geleverd en zetten ze de zaal op zijn kop. Alle Holland-supporters worden uitvoerig bedankt.

HCV '90 bij de finale WK handbal HCV '90 bij de finale WK handbal

Dames bedankt voor 2 weken tophandbal. Het was voor ons een fantastische ervaring, zeker omdat alle landen gewoon door elkaar zitten en je ook gewoon gezellig en met respect met de Noorse supporters feest kan vieren. Nu moe maar voldaan gelijk de auto in en nog even 850 km naar huis rijden…

HCV ’90 zal gaan proberen om bij een van de wedstrijden van het Olympisch kwalificatie Toernooi voor de dames met zoveel mogelijk HCV-ers te gaan kijken

Groeten, Bert.