Verslag jeugdkamp 2016

HCV'90 jeugdkamp 2016Ja hoor het was weer zover: het jaarlijkse jeugdkamp van HCV ’90 en wat hebben we er allemaal weer zin in! Dat wil zeggen: de leiding, en wij gaan er vanuit de kids ook! 😉

Om 8 uur ’s morgens (wat toch wel erg vroeg is) verzamelen we allemaal bij HCV en stappen we de bus in. De meeste kinderen hebben geen eens tijd om hun ouders gedag te zeggen, want die rennen al de bus in en trekken de zakken snoep open! De rit is begonnen! Onderweg wordt er ongeveer 100 keer gevraagd waar we heen gaan en of we er al zijn, maar Zwartemeer is toch al snel 3 uur rijden met de bus.

Maar na inderdaad 3 uur komt de club toch echt aan op het sportlandgoed en kan het kamp dan echt gaan beginnen! Iedereen wordt ingedeeld in kampen, dat is nodig, want het hele kamp staat in het teken van “Expeditie Robinson”. Er zullen verschillende spellen gespeeld moeten worden om zondagmiddag de trofee in handen te kunnen krijgen. We slapen vannacht in blokhutten, welke gezellig in een cirkel staan met in het midden het oh zo leuke kampvuur! Nadat alle kampen bekend zijn en iedereen zijn spullen binnen heeft gezet kan de expeditie beginnen. Gelukkig is het overwegend droog, maar helaas worden we toch af en toe getreiterd door een regenbui! 🙁 Maar goed, dit mag de pret uiteraard niet drukken en we zijn niet van suiker dus we gaan gewoon door!

Elk kamp speelt drie spellen vandaag en drie spellen morgen. In totaal zijn er 6 spellen: ren je rot, rijg je een gek, rebus, puzzelen, 3×3 en Yenga. Hiervoor kunnen punten bij elkaar worden gesprokkeld, tevens is er het grote HCV-spel en kunnen er punten gescoord worden met corvee. Nadat de eerste drie spellen gespeeld zijn (fanatiek als we van ze gewend zijn) is het tijd om even bij een jeep mud race te kijken! Dat is lachen, want lang niet iedereen haalt de eindstreep in de modder. Daarna even tijd voor jezelf en zorgen de mannen voor een overheerlijke bbq! Tegen de avond wordt het dan toch ook wel een keer donker en is het tijd voor het kampvuur en lekkere marshmallows. Het wordt toch wel erg koud dus iedereen gaat lekker binnen keten en spelen. Dit betekent voor de leiding: het bleef nog lang rumoerig en onrustig op het park;)

Zondagochtend zijn we er weer vroeg bij en starten we de dag met ochtendgymnastiek; bij een handbalkamp hoort tenslotte beweging! Dit staat onder leiding van Inge en Robin en iedereen is verrassend actief, na zo’n nacht! Vervolgens worden de laatste spellen gespeeld en start toch ook echt het corvee! De prijsuitreiking is spannend maar uiteindelijk heeft Kamp Zuid de meeste punten bij elkaar weten te spelen. Daarna nog genieten van heerlijke lunch en iedereen is wel weer klaar om in de bus te stappen en weer lekker naar papa en mama te gaan.

Wij willen iedereen bedanken voor weer twee onvergetelijke dagen, bakkerij Schoone voor het heerlijke gesponsorde brood en dus de lunch en het ontbijt, en we hopen dat jullie genoten hebben!

Groetjes, de kampcommissie

Bekijk hier alle foto’s van het jeugdkamp 2016.