C-meiden doen de Strong Viking Familyrun

Een lang gekoesterde droom van de C- meiden kwam op zondag 22 mei eindelijk uit. De meiden wilden namelijk al heel lang een keertje door de modder banjeren. Ze kwamen op het idee doordat de coach van C-meiden Karin, al vaker dit soort obstacle runs doet. Karin heeft toen tegen ze gezegd, zodra er een run in de buurt is dan gaan we het doen. Zogezegd, zo gedaan!

Om 12.50 uur moesten de meiden starten, maar voor die tijd moesten eerst allen haren in de vlechten. Gelukkig zijn er meiden die dit heel goed kunnen, dank daarvoor Tess Koopman en Britt Stolp. De meiden hadden ook mooie witte shirts (waren aan het eind natuurlijk niet meer wit) met daarop de tekst: GRL PWR, deze werden gesponsord door Lotuz Dagbesteding, Party Support en de Grafische Vormverlener.

Om 12.40 uur moesten de meiden zich melden bij de start. Ze kregen allemaal blauw poeder in hun handen en ze liepen naar het juiste vak. Na het aftellen gooiden iedereen deze poeder in de lucht waardoor er een hele blauwe wolk ontstond. Dus ze waren lekker blauw gekleurd. Na de warming up moesten de meiden er toch echt aan geloven. Het eerste obstakel stond al bij de start, een schutting. Met wat hulp van Karin klom iedereen hier overheen. De meiden moesten vervolgens: in een touw klimmen, trap oplopen bij de klimmuur, over een stellage van balken kruipen, vechten met bijl en schild en toen kwamen ze bij het punt aan waarbij het parcours van de 3 km naar rechts ging en de 5 km naar links. Dit zou betekenen dat de meiden niet door de modder zouden gaan( de modder hopen lagen namelijk op het 5 km parcours). Maar Karin wist dat de meiden dit juist heel graag wel wilden, dus samen met haar hebben zij dit toch gedaan om vervolgens weer het parcours van de 3 km te vervolgen.

De meiden moesten vervolgens nog onder een donker zeil met modder kruipen, een parcours afleggen d.m.v ringen welke aan steigerpijp hingen (hier hadden ze ook hulp van Karin), tegen een steile wand klimmen en door een springkussen traject heen. Aan het eind moesten de meiden nog een stuk rennen voordat ze bij de finish waren.

Strong Viking Family Run - HCV '90

Iedereen heeft de eindstreep gehaald en heeft het hele parcours met een big smile afgelegd. En met de vraag of dit voor herhaling vatbaar is….. JA was het antwoord van iedereen.

We willen iedereen bedanken die ons heeft aangemoedigd en voor de leuke foto’s. De film van de hele run is nog in de maak. Meiden, ik ben trots op jullie en ik heb onwijs genoten van jullie!

Groetjes van een trotse coach

Bekijk hier alle foto’s.